Berni pásztor

Szerző: Sandor Foldi
Találatok: 1614

Mit kell tudni a Berniről? Munkára fogható-e a Berni? Tanácsok mielőtt hazavisszük a kiskutyát - avagy együttélés a Berni pásztorral...

Aki találkozott már Bernivel, netán élt is vele együtt, az szinte biztos, hogy mégegyszer ezt a fajtát fogja választani!

Azon kívül, hogy gyönyörűszép nagy mutatós macik, fantasztikus természettel vannak megáldva! Mint egy igazi nagy bohóc, aki egyben a gyermekek testőre, a ház őre, a gazdik játékos társa, aki szereti mindenbe beleütni az orrát. Sőt! Még a kertészkedésben is jeleskednek! Más kutyákkal, és kisállatokkal remekül megvannak (persze akadhatnak kivételek)! Általában nem ugatósak, de ha a hőn szeretett gazdit kell megvédeni, vagy a rá bízott dolgot akkor azt hősiesen őrzik!

Nevelési tanácsunk: Határozott, de egyben kedves gazdi mellett lesz kapcsolatuk harmonikus. Nem nehéz eset, csak szeret mókázni. 😊 Kizárólag kedvesen lehet nevelni, mert bármiféle negatív élmény bizalmatlanságot eredményez érzékeny lelkében! Nem kimondottan egygazdás, inkább családközpontú kutya. A gyerekeket nagyon szereti, a gazdaváltást nehezen viseli. A lakásban jól viselkedik, szereti a gazdi társaságát és a kényelmet, de igazából kint is remekül érzi magát - ahol aztán nézelődni, kertészkedni is tud. Hihetetlenül szeretik átrendezni a kertet, ásni és kedvenc növényeinket a földdel egyenlővé tenni... Szeretnek az esőben kint ülni, a szakadó hóban rohangálni meg pláne!

A pocakjukat nagyon szeretik, így vigyázni kell rájuk az elhízás miatt! Miután nagyon kíváncsiak és falánkak tudnak lenni, könnyedén szereznek bélelzáródást. Borzasztóan szeretnek csavarogni a gazdival, de a futás nem az ő műfajuk. Szeretnek felugrálni az emberre, és csókokat osztani. Némely egyed imád úszni, pacsálni is!

A nyári kánikulát nehezen viselik, néhányan hőgutát kaphatnak :( Ilyenkor sok árnyék, vagy egy hűvös pince, előszoba, garázs, és persze friss víz, vagy pancsoló életet menthet!

A mozgatásukra ügyelni kell, pláne a fejlődés időszakában, mikor még lazák az ízületek. Sose vigyük túlzásba a mozgatást több kilométeres sétákkal, túrákkal kölyökkorban!

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
szabályok és használati feltételek.

Hozzászólások