viselkedés

Kutyánk nevelése megkönnyíti mindennapi életünket, illetve büszkeséggel tölthet el, milyen ügyes, jólnevelt kutyánk van!

Mindemellett nevelés közben megismerjük egymás mimikáját, jelzéseit, és az együtt töltött idő mindenkinek kellemes kikapcsolódás lesz. Meg fogunk lepődni,

hogy a hazavitt pár hetes csöppség már ebben a korban milyen gyorsan tanul, nemhiába hívják ezt a kort "szivacs-korszaknak"!!

Abszolút ajánlott a kiskutyánkat kutyaovódába vinni pár alkalommal; higgyjük el ez nem úri móka, hanem nagyon fontos alappillére a kutya további életének!

Nagyon fontos a következetesség, mert amit egyszer megengedünk, azt máskor is elvárja, és meg fogunk lepődni, ha a fejünkre nő (ez 40-50 kilósan már nem annyira vicces...)!

Érdemes lehetőség szerint mindennap lefárasztani, hogy otthon ne káros szenvedélyekben élje ki magát, úgymint: ugatás, ásás, rágás stb.

Mi járunk kirándulni, időnként kiállításokra, hétvégeken pedig kutyasuliba, és időnként még úszni, pancsolni is elvisszük őket, ezt nagyon élvezik! :)

Gyakorlatilag amikor lehet jönnek velünk, nagyon sokat tanulnak, fejlődnek ilyenkor. Voltunk már fesztiválon, kutyás túrán, találkozókon stb.

 

Aki teheti, súlyat is húzathat vele felnőttkorban (könnyű kiskocsit, nem megterhelve):